Ademcirkels

Ademcirkels zijn groepssessies waarin deelnemers tegelijkertijd een ademsessie ondergaan. Deze sessies bieden het voordeel dat meerdere deelnemers tegelijkertijd aan hun thema’s kunnen werken en de groepsenergie bijna altijd een positief effect heeft op het individuele resultaat. Het is echter van belang dat deelnemers zich veilig genoeg voelen om met hun thema’s aan de slag te gaan. Hoewel individuele thema’s niet worden besproken, kan het toch spannend zijn om bijvoorbeeld tijdens een ademsessie behoefte te hebben om even flink van je af te schreeuwen.

Als je denkt dat het moeilijk voor je is om deze veiligheid in groepen te voelen, is het raadzaam om eerst een aantal één-op-één sessies te plannen om in alle veiligheid kennis te maken met het ademwerk. Hierna kun je altijd nog besluiten om deel te nemen aan ademcirkels.

Tijdens ademcirkels is er doorgaans één begeleider per maximaal vier deelnemers standby om te zorgen voor de veiligheid, bijvoorbeeld als iemand tussentijds naar het toilet moet of als er bij een release ineens de behoefte opkomt om te gaan dansen. De rol van deze begeleiders is niet gericht op coaching, maar op veiligheid. Als je behoefte hebt aan coaching, zijn één-op-één sessies meer geschikt. Het uiteindelijke doel van de coaching is echter altijd gericht op zelfredzaamheid.

Ademcirkels kunnen verschillende activiteiten bevatten, zoals een yoga workshop of heart-dancing. De duur van de ademcirkel hangt af van het aantal extra activiteiten dat wordt toegevoegd. De meest eenvoudige variant duurt ongeveer vier uur.

Als je geïnteresseerd bent in deelname aan een ademcirkel, vul dan het contactformulier in en ontvang per e-mail de data waarop we een ademcirkel organiseren. De kosten voor deelname aan een ademcirkel kunnen variëren vanwege het gevarieerde programma en worden vermeld in de e-mail die we je terugsturen.