Wie is Nick…?

Mijn naam is Nick Peperkoorn, 44 jaar oud geboren in Heemstede, als kleuter en tiener ben ik opgegroeid in Anna Paulowna, mijn puberteit heb ik genoten op Aruba en ben volwassen geworden in Rotterdam. Momenteel wacht ik op de bouw van mijn appartement in ’s-Gravenzande. Ik ben trotste vader van een prachtige zoon welke inmiddels een halve kop groter is dan ik ooit zal worden. 

Sinds 1997 ben ik werkzaam als militair bij Defensie. Daarnaast heb ik in 2015 een judoschool opgericht in Rotterdam-Overschie en ben ik sinds aan klein jaar actief met mijn praktijk “Shadow-Work” waar ik mensen begeleid bij hun individuatieproces. 


Ongeveer 10 jaar geleden kocht ik impulsief een boek genaamd “Niets dan de waarheid” van Thom Mcshane. Dit was mijn eerste kennismaking met onbewuste processen. Daar ik destijds nog niet volledig begreep waar het over ging en niemand had om erover te praten, duurde het even voordat ik verder kon gaan op dit pad. Pas nadat mijn toenmalige relatie eindigde, kreeg ik de ruimte om op een dieper niveau te groeien.

In de afgelopen 8 jaar hebben de filosofieën van Alan Watts, Eckhart Tolle, Jan Geurtz, het Tibetaanse Boeddhisme, Gurdjeff en Carl Jung mij steeds meer inzicht gegeven. Door het combineren van deze inzichten met het praktisch traumawerk gedurende de  ademcoach opleiding en de reguliere zorg, het schaduwwerk tijdens mijn huidige opleiding tot Jungian Analyst en het werk van Gurdjeff, heeft mijn leven een enorme transformatie doorgemaakt.

Carl Jung en Gurdjeff zijn nog steeds een belangrijk onderdeel van mijn dagelijks leven. Het werk dat ik via deze weg te doen heb, is nog lang niet voltooid. Het is een fascinerende ontdekkingsreis met diepe dalen, maar ook met enorme groei. Ik zou het voor geen goud willen missen.